Fasole bruna si naut

De ceva vreme mi-am propus sa renunt la carne pentru o luna sau trei, depinde foarte mult de cum ma simt in aceasta perioada, nu am un motiv anume ci sunt curioasa. In ultimul an am asistat la schimbari radicale in alimentatia celor din jurul meu, au avut motive diverse: starea de sanatate, oboseala, diabetul si toti mi-au spus ''woooow, ce bine ma simt!" la mine functioneaza de minuine curiozitatea si provocarile :)



In teorie pare simplu, in practica este alta poveste. Asa incat o iau usurel cu retete deja stiute, printre acestea se afla si un fel de pasta-fara-nume, jumatatea mea ii zice ''hummus picant" daca aveti o propunere de nume o astept cu interes si curiozitate.

Ingrediente sunt putine cele care raman mereu neschimbate sunt fasolea si nautul ele sunt baza. Azi am folosit:

  • o cutie-conserva de naut
  • o cutie-conserva de fasole bruna
  • una bucata ceapa rosie, medie ca marime
  • 5 catei de usturoi (da, iubesc usturoiul)
  • 5-6 lg ulei de masline
  • ardei iute pisat
  • sare roz
  • cimbru verde
  • patrunjel
Nautul si fasolea fiind din conserve sunt deja fierte, strecurate bine de zeama din conserva le-am trecut de prin jetul de apa rece, apoi le-am lasat la scurs. Am tocat ceapa, usturoiul si verdeturile: cimbrul si patrunjelul. Le-am pus pe toate intr-o tigaie si le-am calit cateva minute cat sa se amestece aromele si sa se inmoaie ceapa. La final am adaugat ardeiul iute si sare le-am bagat in robotul de bucatarie si in cateva secunde a fost gata pasta. Simplu, rapid si usor!


Merge de minune cu rosii si suc proaspat stors din portocale rosii. Am folosit si fasole alba, diferenta de gust nu este mare dar o prefer pe ceea bruna pentu culoarea pe care o da pastei,


♥♥♥
Pofta buna!
Gabriella

No comments